Mini-interviu: Andreea Molocea

1. Cine ești și ce vrei de la viață?

Sunt Andreea, născută în Botoșani, pasionată de mică de simboluri, vise și mitologii personale. Am urmat facultatea de științe politice și am un doctorat. Apoi pe la 30 de ani m-am mutat la Praga unde m-am stabilit cu partenerul meu și cățelușa Bubbles. Aici m-am reîntors la mine, la desenat și la simboluri. Tot aici mi-am lăsat pielea de femeie și am gustat din doliul pierderilor de sarcină. Culorile și cuvintele mi-au fost alături și îmi sunt alin. La fel și imaginile pe care le fac, acestea au scopul de a fi aduceri aminte a ceva important din lumea noastră interioară, o stare, o senzație. Avem bogății acolo în piept, dar Viața e viață și mai uităm de ele. De aceea cred mult în actul de a te înconjura cu obiecte care să-ți fie remindere. Ilustrațiile sunt pentru mine asemenea remindere și bucuria mea cea mai mare este să primesc mesaje de la oameni care au ilustrațiile mele în casele lor și le țin aproape.

2.⁠ ⁠Ce voiai să te faci când erai mică?

Am vrut să fiu Mădălina Manole. Apoi am vrut să fiu cercetătoare, pentru că mi-a cumpărat tata un microscop. Apoi arheolog să descopăr și să recompun trecutul. Apoi am vrut să fiu Emily Bronte și să scriu cărți cu personaje cu numele Cathy. Am avut o perioadă când am dorit să mă călugăresc. Apoi am vrut să fiu cercetătoare la Institutul de Cercetare a Crimelor Comunismului. Apoi am vrut să schimb lumea și să o fac un loc mai bun pentru femei și alte grupuri minoritare. Acum vreau să mă fac Eu. Și cred că am trecut interviul și sunt pe punctul de a lua acest job.

3.⁠ ⁠Care e culoarea ta preferată?

Verde. E o culoare de care sunt atrasă și care îmi face bine. Predominant însă în desenele mele cred că este albastrul. Am o relație importantă cu Albastru, noi doi mergem de mână.

4.⁠ ⁠Cu ce îți umpli timpul liber?

Pentru că am un job de zi de la 9-18, timpul liber era pentru mine ilustrația, mica afacere. În ultimele luni sunt însă mai protectivă și mai selectivă. Nu-mi vine ușor, dar fac loc să contez și eu în ecuația propriului timp și fac loc pentru timp cu iubitul, cu câinele și cu scrisul. Mi-am luat câteva cursuri online despre literatură pentru că îmi este teribil de dor de ea și particip la unul tare frumos organizat de Svetlana Carstean și Adina Nechita. Încerc în timpul liber să stau cu creaturile cu care mă conectez la mine și să fac lucruri care mă aduc pe mine în mine. Altfel nu am ce da altora.

5.⁠ ⁠Ce te face fericită?

Să mă așez la birou. Să am o idee și să o fac să apară. Fie din culori, fie din cuvinte. Să fac câinele să zâmbească și să dea din coadă. Să găsesc un poem sau o carte care îmi spune cuvinte de care aveam nevoie. Să găsesc o melodie pe care să o pun pe repeat. Să-l fac pe iubit să râdă. Iubesc să-l văd râzând. Să observ la mine o schimbare în bine care-mi confirmă că sunt pe drumul cel bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

keyboard_arrow_up